Utstilling


Sabine Dehof - Posted on 31 Mai 2010

Alaskan Malamute på utstilling

Har du skaffet deg en nydelig Alaskan Malamute valp? Synes du at din valp/hund er det fineste i verden? Ja da kan du faktisk begynner å tenke på utstilling! I firste omgang må man blir litt kjent med utstillingsregler for eksempel når  og hvor kan du delta? Før hunden har nådd utstillingsalder, kan den delta på valpeshow. Her er det to klasser: 4-6 måneder og 6-9 måneder. Det kan være en fin trening både for hunden og deg å delta på valpeshow. Oversikt over alle utstillinger finner du under "Utstilling" og Terminliste for utsillinger" på www.nkk.no. Samtlige utstllinger arrangert av Norsk Kennel Klub omfatter alle raser. Det fins også interansjonale (dvs. at CACIB kan deles ut). Det er også mulig å delta på utstillinger i utlandet.

No skal vi tenker litt hva vi må tar hensyn til når vi stiller en Alaskan Malamute?! En Alaskan Malamute er ikke vant med å stå stille og rolig i alle fall ikke når vi begynner med utstillingstrening når dem er blitt voksen. Veldig lurt er det å begynne tidlig med trening. Husk en Malamute er svært glad i godbiter og du/dere kan alltid få en god resultat i trening i hvert fall når det gjelder å stå fint. Prøv å bruke en eneste komando for eks. Stå! Husk at en Alaskan Malamute er født egentlig å dra en sleder og sånn vil han oppfører seg i firste omgang når du gar i lag med din hund på utstillingband, din hund vil bare drar fram. Hvordan kan vi få det til at en Alaskan Malamute springer fint i ringen? Jeg mener personlig at det beste er å trene i lag med annen hunder å springe fint i en runde - ikke nøye hvilken hunder er med -men din Malamute skal lærer at han/hun må springer etter en annen hund i et vis tempo uten å går i passgang! Selfølgelig er en Alaskan Malamute en arbeidshund og bo ofte ute i en hundegård men dagen før utstilling mener jeg må vi viser litt innsats og i alle fall børste dem ordentlig og klipp kløen! Jeg bruker i tillegg å bade mine hunder før utstilling for å få disse plasser i pelsen som er hvit blir endå strålender og i tillegg bruker jeg å pusse tennene av mine hunder. Hvordan skal vi klær oss når vi er på utstilling? Selfølgelig skal du stiller en Alaskan Malamute kan du/dere bruker fritidsklær for eksempel men husk vi er på utstilling og det kan gjerne være" fine fritidsklær" og sko du kan springer inn! Det å være litt stillig på utstilling har til meg også noe å gjøre med respekt i forhold til dommeren dem kommer alltid i flotte klær.

Viktig! Utstilling er like viktig som trening til den rasen Alaskan Malamute ikke minst for å ser om våre hunder er i rassestandard! Husk har ikke du/dere vunnet i dag?! Det er akkurat det samme fine hund og kosedyr som du hadde før utstillingen du tar med deg hjemme! 

Aktuelle utstillingsresultater finner du når du "klikker" på hver eneste hund!


Mahr Jee Tah i Championsklasse  Mahr Jee Tah i Championsklasse          Mahr Jee Tah i Championsklasse