Bjøllåvatn - Saltfjellnasjonalpark


Sabine Dehof - Posted on 24 Mai 2011

Camp på Bjøllåvatn

Siste turen i sesongen. Mai 2011. På en fredag kveld dra vi mot Saltfjellet Nasjonalparken. Tore og hans datter Maiken med seks Huskies, jeg med ni Alaskan Malamuter. Det var ganske sent til vi hadde alt utstyr sammen, so stoppet vi nord fra Krokstrand in i skogen, laget bål og grillpølse - det var godt. Natten var urolig, noen av Tore´s Huskies begynnte å bjeffe og mine Malamuter hyler.

Sabine Dehof - Posted on 24 Mai 2011

 

Neste dag startet vi på Semska med tung sleden innover Saltfjellet. Fantastisk vær, lit for varmt men tross at snøen var ganske bløt dro alle hunder med full last. Det var nesten ikke mulig å stoppe dem, kun med litt pause kjørte vi hele veien til Bjøllåvatn og vidre til Midtistua. Nært søre Bjøllåvatn slå vi opp telten. Om kvelden med grandios solnedgang men i natten begynnte det å blåser voldsom. Heldigvis  har vi fått god føre neste dag. Vi hadde en skikkelig tung sleden og jeg var svært imponert med hvilken fart hundene dro sleden den bratte bakken oppover.

Sabine Dehof - Posted on 24 Mai 2011

 

Vi traff tre hundespann dette helg alle med stor oppakning. En venn av meg har sagt man kjøre ikke til Bjøllåvatn med mindre en femten hunder, han tenke på Huskies, men ti Malamuter er like greit. Etter vi var på toppen og så ned til vatn var klar han har rett. En del av vatnet vi krusset på vei tilbake Semska hadde betydelig overvann på iset. En gang Tore´s Huskies var nøtt å svømme og Tore fikk kalde føtter. På pakeringsplass i Semska var alle mine Malamuter sliten etter mat.

Sabine Dehof - Posted on 24 Mai 2011