Black Chippy


Sabine Dehof - Posted on 30 April 2010

Polar Trail´s Black Chippy

 

Black Chippy

(callname: Mrs. Chippy) født 07.03.2010 - tispe

HD: A hofte - øyene fri - dato:08.06.2012

 

Hun er det mørkeste tispe i B-kullet av Keiki. Fra denne kullen beholde vi en tispe for å forsterke vår hundespann. Jeg håper at hun blir like ivrig som hennes mor.

Mrs. Chippy var maskotdyr i Antarktisexpedisjon av Sir Ernest Shackleton. Oppdagelsesreise startet i 1914 og mannskapsmedlem T. Orde-Lees tok Mrs. Chippy om bord. Nesten ett år var seilskip Endurance innklemmt i skruis før skipen sank. Shackleton og mannskapet paget seg nesten 400 mil nordover skruisen til dem fandt åpen vann for å kommer med tre redningsbåter til Elephant Island. Veien over isen var for tung for hund og andre dyr, so måte dem avlive hunder og katen Mrs. Chippy. I 1998 var min man Stefan på forskningsreise med den tyske isbruter Polarstern i Antarktis og dem var på samme plass i Weddelsea hvor seilskipen Endurance sank, vi har tenkt til minne om denne reisen er det et fint navnet for en maskotdyr.

 


 

Utstillingsresultater

 

Hamar - Norsk Kennl Klubb- internasjonal - 13-14 oktober 2012

Dommer: Paula Rekiranta, Finnland

Åpen Klasse

Very good

Meget bra type, bra proporsjoner, bra kropp og kraftig, god hode og vel ansatt ører, rører seg bra bak litt løs fram - kunne har hatt mer selvtillit.

 

Norsk Kennel Klubb - internasjonal - 19-20 mars 2011

Dommer: Vigdis Nymark

Juniorklasse

Excellent - KONK I

trivelig tispe 1 år med godt skared hode og deilig utrykk, god hals, gode proporsjoner, god benstamme ennå litt svak mellom hand. Ekcellent poter en tilltalende hund som trenger litt tid for å feste seg.


 

Rana Trekk og Brukshundklubb - 2010

Dommer: Per Andersen, Norge

Valpeklasse

BIR - er best i rasse

meget tilltalende tispe. feminin, korrekt skaleform sett forfra, korrekt bitt, maske og ører. Bra hals og overlinje. Velvinklet og god kropp for alderen. Beveger seg lett og paralellet, men trenger litt trening i ringen. Hyggelig temperament.


 

Sabine Dehof - Posted on 04 Mai 2010