Flokk


admin 2 - Posted on 05 Mai 2010

En flokktilværelse kan gi beskyttelse mot fiender og mot vær og vind. Når flere dyr lever sammen vil hele gruppen nyter godt av at enkeltinidivider er spesialisert på ulike områder, avhengig av erfaringer og begavelser.

Ingen av flokkmedlemer avgjør alene når en aktivitet skal starte eller slutte. Våre hunder har en sosial omgang med artsfrender men er ikke alltid i lag, det er faktisk avhengig av paringstiden. Våre hunder er sosialisert og dem har behov for kontakt med både hunder og mennesker.

Flokkliv er en komplisert og samtidig en veldig interessant fenomen. Malamuter har en utpreget og variasjonsrik signal- og komunikasjons muster.

Vi mennesker forstå antakelig kun en liten prosentandel av dette. Det er ønskelig at eieren av hunder har kontrol på flokken men det er svært komplisert og tar mye tid man må være med sine hunder, for å forstå hva som foregå i hvert enkel hund. Oppdragelse og sosialisering av var Alaskan Malamute valper begynner fra femte, sjette uker, her har vi lært mye av var gamle tispe Zeawee. Det er fantastisk og kjempe interessant å lære og forstå, kansje en liten del, av hundens "psyke".

Sabine Dehof - Posted on 27 März 2011

admin 2 - Posted on 05 Mai 2010