med Alaskan Malamute spann og snøscooter til Mavas


Sabine Dehof - Posted on 04 April 2012

 

Mavas og Sulitjelma, en eldorado for hundekjører

 

Mavas og Sulis, ett fantastisk område for hundekjører, isfisker, snøscooterkjører og dem som liker villmark. Når Helgelandskysten blir allerede grønn er det fortsatt dypt vinter i Mavas. Høyfjell, skogsområde og store isflate fra Ikesjaure, Mavasjaure og Pieskehaure gir mye avveksling på turen. Langs svenske skuterløype er det tryggt å kjøre med hundespann, i skogen finnst der mange plasser hvor man kan gjemme seg, tross scootertraffik er det ganske rolig bare noen hundre meter fra løypen og mitt i uker er det nesten ingen scooter som kjøre. Med teltleier, bål, hunder på kjetting, bacon, bønner og kaffe er eventyret komplett

 


Mavas og Sulitjelma, en eldorado for hundekjører

 


Sabine Dehof - Posted on 04 April 2012

I begynnelsen av april 2012 startet vi fra Junkerdalen nord fra polarsirkelen med ett hundespann med syv Alaskan Malamute og en scooter til Mavas, fra svenske grensen mot nord er det en lang vei oppover til man kommer over den siste bakken hvor man få en kjempe utsikt over Mavasjaure. Deretter går det brat ned til Mavas hvor vi laget var firste leier. Herfra finnst det unike moligheter for utforske terenget, isfisking, avslapping og sole seg. Dagesvis kan man rote seg bort i fjellet. Siste kvelden traff vi noen venner fra Bodø - natten var svært trivelig og sikkelig lang. 

Det er ett slitsomt brat vei fra Mavas tilbake sørover med full paket slede 60 grad stigning. uff! Heldigvis kun 6km, deretter går det behagelig nesten alltid nedover bakken.

 

Sabine Dehof - Posted on 04 April 2012