Om Oss


Sabine Dehof - Posted on 30 April 2010

Historie om utvandring

 

Nord-Skandinavias fascinerende natur med korte og intensive sommere, de glødende høstdagene og den isende polarvinteren og trekkhundenes begeistring var foranledningen til at min man Stefan og jeg, Sabine, utvandret til Nordnorge i 2006.

I Tyskland hadde det vært vanskelig å kjøre med so mange Alaskan Malamuter foran sleden. I område vi kommer fra hadde vi nesten aldri vinter med snø. Heller var det  ikke muligens å har en hundegår med flere hunder i en tett bebygd areal.

Sabine

Inspirerende opplevelser den første polarvinteren, de første turene med hundeslede...førte til at vi har bygd opp vår første Malamutespann og snart har vi fått 6 hunder. Gode rad fikk vi fra nordmen som driver med hundekjøring hele sitt liv og vi fikk være med på turer og har vært heldig for å lære teknikken so rask. Vi er ofte på tur i lag med venner som har Malamuter eller et Alaskan Husky spann. Vi bruker våre hunder for korte og flere dagers turer i vinter med slede, i sommer som kløvhund. Hele Helgeland med Saltfjellnasjonalpark, Okstinden, Borgefjellnasjonalpark og angrensende område i Sverige er en eldorado for hundekjøring og villmarksopplevelse.

Stefan og Wulik

 

Våre venner Ellen og Frank Kunz som bor i Tyskland og har erfaringer med opptrett av Malamuter nesten over 18 år hjelper oss mye med gode rad og praktiske tips. Ellen hadde i begynnelsen samme med Johan Lingier und Mariette Pauwels den Joli-Mapa Kennel i Belgien. Fra Joli-Mapa kommer flere Internationale og Multichampion som Hero-Boy, Orphee og Bandit. Etter hvert har Ellen begynnt med egen Kennel Issues of Yukon, med hunder av Joli Mapa.

Ellen`s erfaringer i opptrett ingår i planlegginger av vår egen kull. Mye informasjon om fødsel, helse og oppdragelse av Malamutevalper i det første uker og måned fikk vi fra Ellen. Man kan faktisk sier at vi fortsetter Ellens arbeid med opptrett av Alaskan Malamuter i Norge og at Issues of Yukon og Polar-Trail er det samme linje. Også i framtiden vil vi fortsetter og jobbe i lag med Ellen og Frank Kunz. Takk for det!

Maajeløpet Februar 2011Maajeløpet februar 2011, 4-spann, 20km, tungt føre med mye løs snø, ett spor som gikk i oppløsning etter flere spann har passert men likevell gjennomført i greit tid med 2 timer og 8 minutt.

 

Der finnst mye diskusjon om hvordan skal man bruke en Alaskan Malamute. Sprintløp med lett slede? Korte eller lange distanser? osv. Vi har oppfattning, og det har mange av våre norske og tyske venner som kjøre med Malamuter men også med Huskies, at en Alaskan Malamute er bygd for tunge laster og  bygd for å utnytte maten, tåle styggt vær, kulde til minus 30 - 40C, sterk vind i polare strøk og dårlig forhold over lang tid hvis det blir nødvendig. Disse egenskaper av rasen må man bevare.

 

Vi bor i Dalsgrenda, litt sør fra Mo i Rana. Her i Øverdalen fant vi ett stort tomt, uten direkte naboen med litt skog og en elv. Mange muligheter å bygge ut hus, garasje, og hundegår for våre Alaskan Malamuter. Turomraden er ikke langt fra. Samtidig er det kun 15 minutter til byen og arbeid. Vi og våre hunder trives her veldig godt.

Vårt hys