Oppdrett


Sabine Dehof - Posted on 30 April 2010

Noen ord og tanke til oppdrett


 


 


Pau og Valpe


 


Har du lyst til å skaffe deg en hund? Ønsker du en Alaskan Malamute? Er du sikkert at du har god tid å tar lange turer med din malamute og ikke minst at din hund få god mosjoen? En hund blir omtrent 10 til 14 år og du skal tar vare av hunden din til den dø.


En Alaskan Malamute er en kraftig hund og har stort sett god helse, alikevel er det viktig at hundene blir undersøkt hvert år av en veterinær, få vaksiner og helseskjekk. HD (hoftdysplasi) røntgen og øyelysning (undersøkelse for å ser om hundene har katarakt) er ganske viktig selv om man ikke skal avl med den hund. Det er en svært viktig informasjon til oppdretteren om sine hunder og inngår i videre  paringer.


Alle våre Malamute valper blir solgt med helseattest fra vetinæren, full vaksinert med ormekur og chip. Våre hunder er avlet innenfor reglement av NKK (Norsk Kennel Klubb) og FCI (Ferderation Cynologigue Internationale) og få selfølgelig FCI dokumenter.


Kontakt med valpekjøper før og etter valpen er hentet er ønsket fra oss. Det går mye på magefølelse og kjemi med den som henvende seg. Vi som opptretteren legge vekt i å vite at valper har det bra i framtiden. Valpekjøper må gjerne kommer på besøk og kan alltid ringer og kommer med spørsmal. Opptretteren kjenner valpen best til dem er solgt, slik vi vil plukke ut den valpen som kunne være best egnet for den enkelte kjøperen.


I tilfelle en valpekjøper kommer å angre valget be vi om at hunden kommer tilbake til oss instedenfor hunden blir kastet bort ellers blir avlived. Men alt i alt håper vi at alle våre hunder få en god og tryggd hjem.


 


amayi tustervatn2010