Rasestandard


Sabine Dehof - Posted on 30 April 2010

FCI Gruppe 5, Spisshunder, Alaskan Malamute

 

Standard

 

 

Rasebeskrivelse for ALASKAN MALAMUTE (FCI gruppe 5, spisshunder, rasenummer 243)

Opprinnelsesland/ hjemland USA

Helhetsinntrykk

En av de eldste arktiske trekkhunder. Kraftig og substansfull med dypt bryst og sterk muskuløs kropp. Står høyt på tredeputene hvilket gir den et meget aktivt utseende. Stolt holdning med høyreist hode med våkent og nysgjerrig blikk. Karakteristiske hodetegninger, består av en hette mens ansiktsdelen enten er helt hvit eller markert med en stripe og/eller maske. Rasen har kraftig kropp og ben og er konstruert for styrke og utholdenhet, ikke som konkur¬ransehund i raske løyper. Enhver karakteristikk, inkludert temperament, som ikke oppfyller denne hensikten, må ansees som meget alvorlig feil.

Viktige proporsjoner

Type, proporsjoner, bevegelser eller andre funksjonelle fordeler er viktigere enn størrelse. Når hunder av lik type, proporsjoner og bevegelser sammenliknes, skal den hund som er mest tilnærmet den ønskede trekkhundstørrelse foretrekkes. Brystdybden ca. halvparten av mankehøyden. Kroppslengden (fra brystbenspissen til sittebensknuten) lenger enn mankehøyden. Ikke overflødig vekt, benstamme i forhold til størrelsen.

Pelsfarger

ulvegrå, sølvfarget, sable, alaskan seal (svart/hvit dekkpels med hvit eller grå underull), hvit, svart/hvit (med svort underull), rød. En god oversikt over pelsfarger finner du i hjemmeside av den tyske Alaskan Malamut klubben (AMC)

Hodetegningen

veldig god sammenfattning i hjemmesiden av AMC

Øyene

skråsilte, mandelformede av middels størrelse, svarte øyelokkrender mørk-svart-brune farger, kan være lysbrun/grå til gule øyefarge på røde hunder. Blåfarge på øyene er en feil.

Adferd/ temperament

Hengiven, vennlig, leken, trofast, ikke en «enmanns-hund». Imponerende med sin verdighet som voksen.

 

Hele Rasebeskrivelsen finner du på Norsk Kennel Klubb hjemmeside