Ternasjoen


admin 2 - Posted on 05 Mai 2010

En polarvinter eventure. Flott tur til Tärnasjön i mars 2010

 

 

 

Fra Umasjön rett etter norsk-svensk grensen startet vi turen med ti Alaskan Malamuter, Kim hadde seks og jeg fire trekkhunder. Turen går over en ganske bratt fjell forbi Tjuolantjækka langs Jijrajuhka elven til Tärnasjön, en kort stykke langs Kungsleden, overnatting first i telt etterpå i en koselig hytter i Tärnasjöstugörna.

Fredag ettermiddag startet vi fra pakeringsplass, desverre i en skikkelig polarstorm. Vi kommet kun ei mil, hadde nesten ingen sikt. Før vi forlatet tregrensen hadde vi bestemmt oss å slå opp telt. Noen små trær var nyttig for å surre fast polarhunder og var telt. For å sikre telt måte vi også bruke to snøankeren. Det blaste grusomt hele natten og temperaturen fallt fra minus fem til minus 15 grad. Heldigvis tåler  Alaskan Malamuter polare vinter uten halmer eller teppe.

Neste dag var det fantastisk vær, sol og 10 kulegrader. Hundene mate jobbe ganske hart for å komme over nesten 300 høydemeter opp og ned, med en tung slede som hadde med meg nesten 220kg. Og da er det alt for lite hunder med kun fire Malamuter, men dem klarte seg fantastisk. Neste sesong blir det bedre, da kan jeg bruke sju hunder. Østsiden fra Tärnasjön finnst en betjent koslig hytter hvor vi overnattet. Måndag begynnte det å snø, en del dårlig sikt men hundene fant veien tilbake. Fra toppen ned til Umasjö var det bare en glede for oss og Malamuter.

 

admin 2 - Posted on 05 Mai 2010