Trening i Sommer/Høst


Sabine Dehof - Posted on 29 November 2010

Trening i Sommer/Høst

Trening i Sommer til en Alaskan Malamute er like viktig som trening i vinter, selv om vi må tar hensyn til eventuellt varme været.

Det  er mange muligheter å trene hundene på sommer for eksempel er det muligens å bruke kløv, det fleste Malamuter er glad å være på tur uansett været og det er en god trening til dem å bære for eksempel "en liten lunch" - Våre hunder kan bære opp til 15 eller 20 kg.

I 2010 har vi skaffet oss en tredemølle til våre malamuter og vi fant ut at det fleste er meget glad i det. Vi har vår tredemølle stående i garasjen slik at det er bra kjølig selv i sommeren og da er det muligens med trening. I firste omgang vanner vi dem til og begynner med 5 minutter og en hastighet av 10km/h. Alle våre malamuter synes at er kjempe gøy, muskulaturen blir trenet opp og gangbild blir forbedret.

Trening med en dekk - det er en veldig effektiv trening for å bygge opp muskulaturen og styrke . Slik gjør man det: til å begynn med tar en dekk uten felg drar en kraftig tau gjenomm og faste dette at med seletøy til hund; gå ved siden av hund sakte og la den drar 500 meter i firste omgang prøv å øke etter hvert til 1 km. Det fleste malamuter synes at dette er veldig morsomt!

Men det som er mest gøy faktisk er å trene dem med 4hjuls-trekk og dette har vi også skaffet oss i 2010; det egner seg meget god til trening fordi det er muligens hele tiden å kontrollerer hastigheten og i tillegg ser man hvor mye hver hund arbeider i spannet.

Vi også plannlegge svømmetrening til neste sommer.

Slik at vi kan faktisk påstå at det like enkelt og muligens å trene hunder på sommer som i vinter.